40-årsfesten 14 juni 2019

Vi träffades i samlingslokalen Badviken i Minneberg som Maria Skans hyrt för ändamålet. Jättefin lokal som ligger trevligt nära vattnet vid Ulvsundasjön. Bad och brygga fanns men ingen av oss badade. Vädret var vackert, så det hade dock varit möjligt om man varit utrustad för det. Här är lokalen uppdukad.

Bl.a. med fina blommor från Karlssons kolonilott.

Vi åt mat här. Har dock inga bilder från det. Man var kanske för hungrig. Det smakade gott med potatisgratänger, sallad och kallskuret.

Vi hade en hel del att förlusta oss med. Bl.a. ett chokladhjul som Birgitta hade med sig från Tollare. Har glömt dess historia, men det kan jag lägga till när jag blir påmind.

Maria hade också med sig ett fånigt men urroligt spel där man skulle klippa till gummikullar som skulle föreställa nått. En retsam röst försökte vara allmänt jobbig och lyckades. När dioderna lös skulle man klippa till. Lyckades man inte i tid så fick man veta att det var ”för seeeent”.

Här ses några glada deltagare spela på hjulet, Irene Lindgren och Kjell-Ove Oscarsson. Eva Åhlström sköter hjulet.

Spänningen är hög. Skall någon vinna denna gången? Och vem? Leif Lundin? Eva Täljebäck? Siwe Raadik? Gunnar Lindkvist? Eller brorsan Leif Lundin?

Nämen? Lennart Lundin? Igen? Det är inte möjligt! Det är bara en chans på 400 att vinna två gånger i rad.

Lite allmänt mingel och snack. Här tre allvarsamma herrar. Kjell-Ove Oscarsson, Per-Åke Lundin samt Thomas Olli. De har tydligen läst artikeln i dagens DN om rättigheten att få sitta och vara tyst tillsammans. En riktig finne talar inte i bastun.

Och här Gunnar Lindström, Maria Skans, Lennart Lundin och Leif Lundin.

Två av de allvarsamma herrarna igen, nu inte tysta längre.

När man inte har annat för sig kan man titta på ljusbilder från fornstora dagar projicerade på silverduken. Här Helena Lindström, Irene Lindgren, Elisabeth Larsson, Ingrid Sjölin och Leif Lundin. En av de allvarsamma herrarna verkar mer uppspelt i bakgrunden.

Och så undrar man. Vad händer i köket? Och så kollar man in och då … så bestämmer man sig för att vad de än gör i köket, det får de klara själva Susanne Malmberg, Birgitta Olli och Lena Karlsson.

Snart dags för tårta, men först skall alla fotograferas!

Här har vi, stående i bakgrunden, Eva Teljebäck, Eva Bolmstrand, Per-Åke Lundin, Thomas Olli, Ingrid Sjölin, Gunnar Lindström, Eva Åhlström, Leif Lundin, Lennart Lundin, Elisabeth Larsson, Ingela Klangsäter Wrebo, Anders Wrebo, Siwe Raadik, Johanna Olli, Irene Lindgren, Maria Skans, Susanne Malmberg, Lisbeth Lundin, Ulf Persson samt Lena Rosenberg. Framför hukar Helena Lindström, Kjell-Ove Oscarsson, Birgitta Olli, Lena Karlsson samt fotografen Roland Karlsson.

Klicka på bilden för stor bild.

Dags för tårta! Gjord av födelsedagsbarnet Maria Skans. Va, var det inte föreningen som fyllde år? Jo visst, men inte bara.

Det var en supersmarrig tårta så det vart kö. Här Thomas Olli, Lena Karlsson, Maria Skans, Anders Wrebo, Helena Lindström, Gunnar Lindström och Leif Lundin.

Några tårtätare. Ulf Persson, Eva Teljebäck och Eva Blomstrand.

Det började dra ihop till avslutning på festen. Här kan man tänka sig att Thomas Olli kan ha sagt: ”Det vart ju ganska hyfsat det där” och Maria Skans kanske svarade: ”Jo vars”. Men de är blygsamma båda två. Det vart ju helt enkelt lysande och jättetrevligt.

/Roland

 

PS. Här är sammanställningen, som satt på väggen, över våra funktionärer. DS

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00