Resumé hösten 2009

15 september – FM+Kongress

På detta föreningsmöte fick vi dessutom en liten resume angpende vad som föredragit sig på kongressen i somras.

22 september – Stadsvandring

Agneta ledde oss runt i en stadsvandring i Mosebackes trakter dom sedan avslutades i Olversosnska hemmet med fika. Trevligt.

29 september – Litteratur

Vi presenterade läsvärda böcker för varandra. Efter denna presentation så hade vi en stillasittande tipspromenad med litterära inslag. Lena Karlsson var den som gick hem med prisboken.

6 oktober – EU-valet

Bo Högstedt redogjorde för det arbete som IOGT-NTO gör i Bryssel samt kommenterade o de förändringar i parlamentet och kommissionen som nu väntar efter valet.

13 oktober – Hälsa

Susanne skriver något här

20 oktober – Musik

Bo Högstedt läste en fiktiv historia som innehöll ledtrådar till ett antal kända melodier som det gällde att pricka in. De flesta var riktigt duktiga, men det avslöjades tydligt hur olika musiksmaken är.

27 oktober – Internationellt

Ulf skriver något här

3 november – FM+vårplanering

Här planerades vårens verksamhet.

12 november – Pumpen

Så var det dax igen. Kamplystnaden kunde skäras med kniv. Ett antal taggade personer tog sig an uppgiften. Vi kom inte ända fram – utan det blev en (iofs hedrande) sjätteplats. Men … vi kommer igen!

17 november – Folkbildning

VI besökte NBVs nya lokaler på Bergsunds Strand och fick en genomgång av Ingrid Shölin vadNBV kan erbjuda föreningen.

24 november – Polisen och alkovåldet

Anna Erhardt, presschef hos Polisförbundet presenterade den undersökning som genomförts tillsammans med IOGT-NTO. Av undersökningen framgår att
• 38 % av Polisförbundets medlemmar anser att den alkoholrelaterade brottsligheten har ökat under den senaste treårsperioden, medan 3 % anser att den minskat.
• 65 % av poliserna anser att polisen bör kunna beställa och köpa alkohol av spritsmugglare för att snabbt kunna bevisa brott, medan 23 % är emot detta.
• 24 % av poliserna anser att polisen gör ett bra eller mycket bra jobb när det gäller bekämpning av alkoholrelaterad brottslighet, medan 19 % av poliserna anser polisen gör ett dåligt eller dåligt mycket jobb.
• 39 % av poliserna anser att de inte har fått tillräcklig utbildning för att på ett tillfredsställande sätt bekämpa den alkoholrelaterade brottsligheten.

1 december – Julpyssel

Under glam och trivsel så pysslade vi lite juligt under Ingelas ledning. Det vart sedvanliga hjärtan och smällkarameller men inga skinkpinnar.

8 december – Julfest

Traditionsenlig julfest med skinka, gröt, sill och goda kakor. Birgitta Olli hade gjort en klurig tipspromenad om julen som vanns av Helena Lindström. Sedvanligt julklappsbyte. Styrelsen önskade alla God Jul och Gott Nytt år.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00