Resumé hösten 2010

21 september – Efter valet

Kjell-Ove Oscarsson ledde en diskussion om valresultatet och vad det kan komma att betyda för alkoholpolitiken. Vi avslutade också cirkeln Alkokoll. Vid det här mötet hade vi besök av Pernilla Förnes från IOGT-NTO-förbundets kommunikationsenhet och tre konsulter som ska se över förbundets grafiska profil.

28 september – Musikkul

Bo Högstedt hade kvällen till ära konstruerat ett klurigt Melodikryss, som av deltagarna uppfattades som enklare än de senaste årens tävlingar. Alla gick från mötet med ett leende på läpparna, se de hade ju klarat uppgiften!

5 oktober – Följ med oss till Antarktis

Eva Blomqvist, till vardags chef för IOGT-NTO-förbundets organisationsenhet, hade besökt Antarktis, långt från den vanliga charterturismen. Med hjälp av fantastiska foton av isvidder, pingviner och valar tog Eva oss med på en spännande resa till detta för de flesta rätt oåtkomligt resmål.

12 oktober – Bowling

Kloten rullade och käglorna flög när föreningsmästerskapen 2010 i bowling avgjordes på Imperial Lanes i Sickla. Efter en del klot i sidorännorna – det var nog träningskast – stod Elisabeth Larsson som segrare i damklassen och Thomas Olli herrklassen. Grattis!

19 oktober – Mina bästa/värsta

En berättarkväll, då vi delade med oss av minnen från händelser som vi varit med om, en del roliga, positiva och därför oförglömliga, andra som vi nog helst skulle vilja glömma

26 oktober – Terrakottaarmén

Vi besökte bergrummet under Östasiatiska museet och stod öga mot öga med ett urval av soldater, hästar och vagnar från den världsberömda kinesiska Terrakottaarmén. Den fantastiska skatten hittades 1974 och tog närmare 40 år att gräva fram. Alla soldater har individuella drag och ser märkligt levande ut, särskilt med tanke på att de har ett par tusen år på nacken. Vi kände historiens vingslag – och en längtan efter att se hela den mäktiga armén.

2 november – IOGT-NTO i den aktuella sektorn

IOGT-NTO-förbundets generalsekreterare Stefan Bergh besökte oss och berättade om förbundets aktiva samarbete med andra organisationer i den ideella sektorn. De senaste åren har flera nya nätverk och samarbeten utvecklats inom sektorn – Ideell Arena, Sektor3, Civos – och överallt har IOGT-NTO varit med och drivit på. Vi lär oss mycket av att vara med, förklarade Stefan. Dessutom stärker det IOGT-NTO:s ställning bland de andra organisationerna, och vi kan bygga relationer och hitta partners för olika projekt.

11 november – Pumpen

Dags igen för årets mest prestigefyllda tävling. Vi var hela 19 personer som trängde ihop oss hemma hos familjen Karlsson – och nästan lika många datorer – för att ta oss an årets utmaning. Vi nådde inte riktigt ända fram, vi slutade på delad 14:e plats. Men vi kommer igen!

16 november – Berättarcafé

Vi samlades på Lilla Hornsberg där vi bjöds te och scones till flämtande lågor och skenet från en brasa. Pelle Olsson, som var kvällens gäst inledde berättandet med en spöklik historia från sin tid som sjukskötare. Detta lockade fram berättaren i de närvarande föreningsmedlemmarna och tillsammans formade vi en mycket inspirerande kväll.

30 november – Julpyssel

Under ledning av Ingela Klangsäter Wrebo skapade vi nya juldekorationer, samtidigt som vi fick en trevlig stund tillsammans inför julstöket.

8 december – julfest

Traditionsenlig julfest med skinka, gröt, sill och goda kakor. Birgitta Olli hade gjort en klurig tipspromenad, som krävde lite tankemöda före det avslutande julklappsbytet. Styrelsen önskade alla God Jul och Gott Nytt år

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00