Resumé hösten 2011

06/09 FM med kongressrapport

Höstens första möte inleddes med att vi blev intervjuade av Accent om föreningens verksamhet, tankar och idéer. Det blir spännande att se när det kommer i tryck. Föreningsmötets huvudpunkt var en rapport från sommarens kongress i Åre. Resursfördelningen var en fråga som vållade stor debatt. Flera av föreningens medlemmar deltog under kongressdagarna och Kjell-Ove Oscarsson blev omvald till förbundets vice ordförande.

13/09 Skor & andra accessoarer

Skor, väskor och sjalar var några av de accessoarer som plockades fram. Vi fick höra flera skojiga berättelser kring några av sakerna och fick även tips om hur man med hjälp av olika sjalar kan förvandla en vardagsklädsel till en mer festlig variant.

20/09 Alkoholreklam

Sara Heine berättade initierat och intressant om hur alkoholreklamen fungerar, hur företagen jobbar och hur IOGT-NTO anlagt moteld genom att anmäla 32 producenter, reklambyråer, mediaföretag osv till Konsumentverket för att få en rättslig prövning av TV-reklamen.

27/09 Inkaguld / Östasiatiska

Vi besökte Inkautställningen i Bergrummet på Skeppsholmen och såg de världsunika föremålen från Inkariket. Det var omkring 300 föremål och en intressant historieskildring som vi fick uppleva. Inkariket upplöstes efter de spanska conquistadorernas erövring 532.

04/10 Medlemsundersökning

Per-Åke

11/10 Socialtjänstlagen

Leif Lindberg informerade om Socialtjänstlagen och ökade vår kunskap om de lagar och system som styr vår vardag18/10 FM med Oskar Jalkevik
Vår nyvalde distriktsordförande Oskar Jalevik besökte föreningen och tog initiativ till flera intressanta frågeställningar. Vi diskuterade bl a hur folkrörelserna förändrats, vad som är bra och dåligt med att en ökad professionalism gjort entré i folkrörelserna – kanske på bekostnad av idealitet – samt om det finns några grundläggande frågor som är absolut orubbliga i våra egna grundsatser. Vi fick också möjlighet att tycka till om distriktets arbetsplan samt blev utmanade att försöka värva fler medlemmar. En givande diskussionskväll!

25/10 Föreningsmöte

01/11 Choklad

Lisbeth

08/11 Salus Ansvar

Per-Åke

10/11 Pumpen / torsdag 18:oo

Roland

22/11 Hur skapas en föreställning?

Anne-Lie Hedin berättade om sin skådespelarkarriär och lät oss pröva på olika sätt att karaktärisera en roll. Det var spännande att se hur olika en scen kunde bli när förutsättningarna ändrades.

29/11 Musikkul

Ett klurigt melodikryss under Bosses ledning var kvällens program. Många av låtarna var svåra, men med lite hjälpbokstäver här och där och bra ledtrådar så kunde lösningen hittas. Kul var det och musik var det.

06/12 Julpyssel

Ingela

13/12 Julfest

Styrelsen

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00