Resumé hösten 2012

11 september – Föreningsmöte

Höstens första föreningsmöte där vi gick igenom höstens aktiviteter i vår egen förening samt distrikt och förbund. På distriktsnivå har Anders Karlsson anställts som utvecklingskonsult. På distriktsnivå stod aktiviteter som Dialogcafé och Höstupptakt på agendan och även förbundets satsning på Vit Jul. Medlemsmässigt i vår förening hade vi fått sex nya medlemmar och förlorat tre.

18 september – Höstupptakt

Föreningen deltog i distriktets höstupptakt på Klara Södra där deltagarna kunde vara med i tre olika workshops med ämnena Nykter värvning, Aktuell alkoholpolitik och Medlemmar som vill engagera sig i vår verksamhet. Förutom hemlagad mat bjöds det musik med Vivi Lovelock och Tommy Lindblom.

25 september – Medlemsvärvning

En vecka i slutet av september hade förbundet stor värvningskampanj på Stockholms Central. På tisdagskvällen var några av oss med där, tillsammans med värvare från andra delar av landet. Vi fick många intressanta samtal och åtminstone en ny medlem. Efter väl förrättat värv bjöd 14 juni hela värvargänget på fika på Klara Södra.

16 oktober – Internationell alkoholpolitik

Per-Åke Andersson från förbundskansliet gav oss en skrämmande inblick i alkoholindustrins försök att påverka beslutsfattare och ”hjälpa till” med att utarbeta alkoholpolicy i fattiga länder. Men han kunde också berätta om ökat medvetande och starkare motkrafter i länder där IOGT-NTO-rörelsen samarbetar med forskare och lokala samarbetspartners.

24 oktober – Besök på Spritmuseum

Vi blev sakkunnigt guidade av Helen Sandlund. Utställningen var intressant och i den del fall överraskande.

30 oktober – Musikkul

Vår melodikryssmakare m m, Bo Högstedt, hade satt ihop ett klurigt melodikryss med nordiskt tema denna gång och vi fick verkligen anstränga oss för att lista ut svaren. Att Fraendur är namnet på en färöisk musikgrupp lär vi inte glömma i första taget.

11 november –Pumpen

Ett gäng kämpade så svetten lackade hemma hos Karlssons. Årets Pumpen var ovanligt jobbig, med praktiska uppgifter och knep och knåp samt de vanliga frågorna. Ingen chans fanns att lösa alla uppgifter och sedan dubbelkolla dem.

Vi fick ihop 48 poäng av 65 möjliga, vilket ledde till en sjätteplats. De som vann hade 52 poäng.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00