Resumé våren 2011

25/1 – Musikleken

Vi träffades hos Bo Högstedt för att lösa de kluriga frågorna i Musikleken från NBV. Som vanligt faanns det ett antal frågor som vi inte kunde direkt, men vi slog våra kloka huvuden ihop. Vi var nöjda med våra svar, medvetna om att vi gjort vårt yttersta, även om vi inte har något hopp om att vinna.

2/2 – Revy – Värsta draget

Vi besökte Årsta Scenfolks revy och fick två trevliga timmar på Årsta teater. Bo Högstedt och hans kamrater gav järnet för oss och övriga i salongen.

8/2 – Årsmöte

15/2 Garpar, gipskatter och svartskallar – Invandrarna som byggde Sverige

Anders Johnson tog oss med på en historisk resa med hjälp av en unikabox. I takt med att han packade upp väskan och tömde den på sitt innehåll, fick vi lära oss att det är otroligt många svenska företag som startats av invandrare från en mängd olika länder – allt från våra grannländer till mer avlägset belägna länder. Några exempel på företag som startats av driftiga och ambitiösa invandrare är Expressen, Marabou, Cloetta, Felix grönsakskonserver och Slottssenap. Till och med pengarna vi betalar med fanns med i den intressanta historiebeskrivningen

22/2 – Rörelsens nya mål

Kjell-Ove

1/3 – Fotografiska museet

Rålle

8/3 – Kvinnan som påverkat mig

Lisbeth

15/3 – Musikkul

Bosses melodikryss var som vanligt omväxlande. Både modern och äldre musik i olika stilar. Kluriga ledtrådar gav oss i alla fall möjlighet att hitta lösningen. Roligt.

22/3 – Vårsalong

Vi var inte så många som deltog, men oj vad många fina alster som visades upp. Rummet fullkomligt badade i vackra och intressanta foton, en del alldeles nytagna. Dessutom fick vi bl a se vackra gardiner och en gigantisk temugg med annorlunda motiv. Det finns gott om talang i föreningen!

29/3 Samarbete ger ansvarfull alkoholservering

Utbildning av serveringspersonal och ökad tillsyn har minskat överservering och våld på Stockholms krogar. Det berättade Anders Häregård, chef för Tillståndsenheten i Stockholms stad. I STAD-projektet samarbetar enheten med polisen, landstinget och krögarna själva, och det är uppenbarligen ett samarbete som fungerar. Anders gav också en inblick i den nya alkohollagen och svarade på många frågor om kontroller, klagomål och återkallade tillstånd.

5/4 – FM

9/4 – Distriktsårsmöte

12/4 – The Real Group

19/4 – Påskfest

Den traditionella påskfesten inleddes som vanligt med en rafflande äggmålningstävling. Många kreativa och vackra skapelser skådades och efter omröstning delades vinsten (chokladägg) mellan Elisabeth och Birgitta. Därefter avnjöts påskbuffén och de nyss så vackra äggen krossades och åts upp.

Även de små grå hjärncellerna fick sig en duvning i två kluriga övningar där det gällde att gissa stora städer i världen och kvinnliga seriefigurer

26/4 – Möjligheterna hus

Kjell-Ove

3/5 – Internationell alkoholpolitik

I vår rörelse är det tvära kast. Det måste nog Sven-Olov Carlsson tycka.Han var inbjuden i egenskap av IOGT internationals president för att informera oss om sitt arbete. Idag fick han förmånen att träffa 3 medlemmar i vår förening – i morgon bitti flyger han till Washington för träffa några (förhoppningsvis fler) ur Obamas administration.

10/5 Inför kongressen

Per-Åke, Kjell-Ove

17/5 Minigolf

Rålle

24/5 Promenad på Söder med Oliverssons

Susanne

31/5 FNV

14/6 Utflykt till Tollare

Som vanligt drabbades vår picknick av dåligt väder så matsäcken åt vi inomhus i Blå Rummet och tipspromenaden gick vi i Herrgården. Vädret skärpte till sig så vi kunde gå ut och tävla med sk. ”Flygande tefat”. Alla blev som barn på nytt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00