Resumé våren 2012

7 februari – Musikleken

Musikleken genomfördes traditionsenligt hemma hos Bo H i Tullinge. Ett glatt gäng kämpade med de uppgifter som tävlingsledningen i NBV bestod med. Då vi inte genomför någon studiecirkel i förväg är våra möjligheter till framskjuten placering begränsad. I övrigt hade vi nästan full pott.

21 februari – Studiebesök på Sveriges Television

Att få göra ett besök bakom kulisserna på Sveriges Television lockade många. Vi var 25 personer som togs emot av Ann-Britt Ryd Pettersson och fick en intressant inblick i nyhetsarbetet, som pågår dygnet runt. Ann-Britt lät oss provsitta morgonsoffan i nyhetsstudion och svarade på många frågor medan hon tog oss med både till den stora nyhetsredaktionen och till den studio där Skavlan spelas in.

28 februari – Sociala medier

Erik Wagner gav oss en inblick i livet på Facebook, Twitter och andra sätt att umgås digitalt. Han uppmanade oss att lära av varandra och testa oss fram, när vi använder de sociala medierna i kontakterna med medlemmarna. Och sist men inte minst såg han till att vi aldrig glömmer att all kommunikation sker på mottagarens villkor.

6 mars – Spelkväll

Det här är en av våra favoriter! Att spela sällskapsspel uppskattas av de flesta och denna gång var vi ett ganska stort gäng som provade på olika frågesportspel; Familjegeni, På spåret samt När och fjärran. En del suck och stön hördes när någon missade ett till synes enkelt svar, men ännu fler glada tillrop ljöd när man med tur eller skicklighet lyckades svara rätt. Alla hade lärt sig något nytt denna kväll!

13 mars – Medlemskapet

Per Åke Lundin redogjorde för resultatet av en undersökning bland IOGT-NTO:s medlemmar som nyligen genomförts. Den visar bl a att:

  • En mycket stor majoritet av medlemmarna är stolta över organisationen och uppfattar sitt medlemskap som meningsfullt.
  • En allt mindre andel medlemmar engagerar sig i föreningsverksamheten. Däremot kan nästan varannan medlem tänka sig att ställa upp på punktinsatser.
  • Tråkigt nog upplever många nya medlemmar att de inte mottagits positivt i organisationen.

 27 mars – Galapagos

Karin Schilt tog oss med på en resa till Galapagosöarna. Många vackra bilder på bl a sjölejon, fåglar och växter. En storslagen natur som fick många av oss att drömma oss bort.

17 april – Musikkul

Bo H presenterade ett klurigt Melodikryss, som utsatte vårt musikintrese på hårda prövningar.

12 juni – Sommarutflykt och födelsedagsfest

Årets utflykt och födelsedagsfest gick hem till familjen Klangsäter Wrebro. Vädrets makter var inte med oss men det blev en trevlig kväll med god mat och många skratt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00