Resuméer hösten 2014

Fika för alla 30 september

Vi bjöd in vänner och bekanta till fika och för att samtala om vad vi förväntar oss av nykterhetsrörelsen i det nya samhället efter valet. Vi var inte jättemånga men vi fick ett bra samtal med bl a Peter Söderlundh från X-Cons.

Musikkul 7 oktober

Bo Högstedt hade som brukligt ett klurigt medlodikryss, som satte geniknölarna och musikkunnandet på prov. Vi hade trevligt med bred variation av musik.

Studiebesök på Kungliga Biblioteket 14 oktober

Under Peter Axelssons och Östen Hedins sakkunniga ledning guidades vi runt på Kungliga Biblioteket. Vi fick bl a se Djävulsbibeln, lära oss hur man söker i tidningar, veta att man inte får låna hem böcker men gärna sitta på plats och läsa samt att KB är mycket större än man kan tro. Det döljer sig många våningar under huset i Humlegården! Man kan också hitta information vår förenings ursprung och mycket annat skoj. En riktig guldgruva för forskare eller för den som bara vill ha reda på fakta om vad som helst.

Valanalys 21 oktober

Ann-Therése Enarsson från Systembolaget hade fått uppdraget att analysera valet och vad utgången kunde betyda för alkoholpolitiken framöver. Det blev en informativ och viktig kväll för att förstå den politiska kartan och vad vi behöver vara uppmärksamma på framöver.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00