Resuméer hösten 2015

September

17                    Det goda samtalet Vi deltog i Nykterhetshistoriska Sällskapets föreläsning om ”Finansiering av verksamheten” Ett antal tongivande kvinnor berättade om hur de handgripligen och kvinnor historiskt bidragit till finansiering av verksamheten inom organisationen. En av de medverkande var vår medlem Maj-Britt Franzén.

22                   Studiecirkel – Alkoholen och samhälletFörsta studiecirkelträffen om rapporten ”Alkoholen och samhället – effekten av lågkonsumtion av alkohol”.

29                   Föreningsmöte Traditionellt föreningsmöte.

Oktober

6                     Daghem ska vi ha. Och dom ska va’ bra! Under 1970-talet skallade ropen om bra daghem för alla barn, och Stockholms kommun satsade stort på att bygga ut barnomsorgen. Anna-Lena Skoglundh, som då arbetade inom kommunens socialförvaltning, fick ansvaret för att leda det enorma projektet. På vårt möte delade hon personligt och engagerande med sig av sina erfarenheter från några stimulerande men minst sagt krävande år i kommunens tjänst.

13                    Studiecirkel – Alkoholen och samhället Andra studiecirkelträffen om rapporten ”Alkoholen och samhället – effekten av lågkonsumtion av alkohol”.

20                   Vem var Karl Staaff?Med anledning av att det i början av oktober var 100 år sedan Karl Staaf dog, har Anders Johnson skrivit en bok om en nykter och liberal statsminister, som har haft ett större inflytande på svensk politik än de flesta känner till. Anders gav en målande beskrivning av Karl Staaff både som person och som politiker.

27                   Studiebesök på Fryshuset En av landets yngsta folkhögskolor finns i Fryshuset i Stockholm. Rektor för denna är Olle Rockström, tidigare lärare på Tollare Folkhögskola. Han tog oss med på en snirklig promenad i Fryshuset där vi fick se basketplanerna (som var upprinnelsen till hela Fryshuset), skateparken och delar av själva folkhögskolan. Massor av spännande aktiviteter som engagerar många ungdomar.

November

3                     Föreningsmöte Traditionellt föreningsmöte där vi också idéade kring vårens program.

12                    Pumpen Vi samlades som vanligt hemma hos Karlssons med datorer och sinnen inställda för att ge frågorna en riktig kamp. Med förenade krafter lyckades vi vinna vår klass, vilket resulterade i ett stort jubel då resultatet blev tillkännagivet. Den utsökta spisen som bjöds stimulerade självfallet intellektet.

17                    Heta stolen Vår nye förbundsordförande Johnny Mostacero besökte oss denna kväll och gav oss en intressant inblick i vad han vill med IOGT-NTO och hur valet påverkat hans tillvaro.

24                   Studiecirkel – Alkoholen och samhället Första studiecirkelträffen om rapporten ”Alkoholen och samhället – effekten av lågkonsumtion av alkohol”.

December

1                      Musikcirkel Vi genomförde första träffen i studiecirkeln inför Musikleken 2016.

8                     Julfest Hösten avslutades med traditionell julfest; gröt, skinka, köttbullar, god kaka och tipspromenad inmundigades innan vi önskade varandra God Jul.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00