Resuméer hösten 2016

13 september –  Föreningsmöte
Vi genomförde ett traditionellt föreningsmöte.

20 september – FN-session om narkotika
I våras hade FN:s generalförsamling en specialsession om narkotika. Pierre Andersson var med och kom till oss för att berätta för oss om arbetet i FN med konventioner och handlingsplaner, ett arbete där civilsamhället (inklusive IOGT-NTO) deltagit mycket aktivt både före och under dagarna i FN-högkvarteret. Vi fick också en intressant inblick i den ständigt pågående debatten om metoder, från ensidig repression till fullständig legalisering – och däremellan den svenska debatten om prevention kontra skademinskning.

27 september – Vår framtid och vår historia
Kjell-Ove Oscarsson guidade oss genom Tempus och berättade om det nya studentboendet. Efter fika samlades i distriktets arkiv och tittade på gamla handlingar under ledning av Ingrid och Lars Nilsson.

4 oktober Studiecirkel – Alkoholnormen – Träff 1
Kjell-Ove Oscarsson ledde oss igenom den första studieträffen.

11 oktober  Heta stolen – Mats Kempinsky
Tollares relativt nytillträdde rektor Mats Kempinsky besökte oss och berättade både lite om sig själv och om planerna för Tollare. Mats har sina rötter i Småland och NSF. Han tillträdde som rektor för Tollare under 2015. Tollare finns mitt i en mycket expansiv del av Nacka, där tusentals nya bostäder byggs kring skolan. Det ger bl a möjligheter till att göra Tollare till ”skolan mitt i byn” med många nya, spännande aktiviteter där både skolan och huvudmannen lyfts fram. Maten på Tollare uppskattas också av många och bidrar till besöksrekord och gott renommé.

18 oktober Studiecirkel – Alkoholnormen – Träff 2

25 oktober – Spelkväll         

1 november – Föreningsmöte
Större delen av höstens andra föreningsmöte ägnade vi åt att tänka framåt, samla idéer och förslag om program under våren. Vi fattade också beslut om att ställa upp som värdförening vid distriktets årsmöte och bland annat ta ansvar för ett programinslag, ett musikquizz som Bosse bidrar med, och eftermiddagsfika med kakor som Lena, Ingela och Birgitta lovade baka.

8 november – En kul kväll om heraldik
Hur växte folkrörelserna bruk av fanor fram och vilka tillverkade? Hur kan föreningarna använda och bevara sina fanor?  Hur tillverkas fanor idag och av vem, ett spännande levande hantverk? Hur använder vi symbolerna idag, kanske dags för föreningarna att skaffa nya fanor? Säga vad man vill om ”rollups”, men det finns alternativ. Maria Skans gav oss en del av svaren.

17 november  – Pumpen
Som vanligt en riktig happening. Kul gäng och kul tävling. Vi kom på en hedrande delad fjärdeplats.

22 november – Musikleken
Vi genomförde den första studieträffen inför Musikleken. Bl a handlade det om revymusik.

29 november Studiecirkel – Alkoholnormen – Träff 3 

6 december – Heja Suomi!
Så nära men ändå var det mycket vi inte visste om Finland. Nu vet vi mycket mer om historia, geografi och kända personer från Finland. Dessutom smakade vi läckerheter som lördagskorv, lakrits samt Fazers bröd och choklad.

13 december – Julfest
Året avslutades traditionsenligt med julfest där risgrynsgröt och skinkmacka serverades. Goda bakverk avnjöts är geniknölarna fått sig en duvning i en frågesport på vintertema. Tävlingen vanns av Helena Lindström, men alla fick paket i det avslutande julklappsbytet.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00