Resuméer våren 2014

14 januari – Julgransplundring
Varm korv, danslekar kring granen, sätta svansen på grisen, ja alla de traditionella ingredienserna fanns med vid årets julgransplundring Vi hann också med en liten tipspromenad innan vi alla fick kolla om det fanns någon fisk i fiskdammen.

28 januari Alkohol & cancer
Per Leimar, politisk sekreterare på IOGT-NTO, berättade initierat och intressant om sambanden mellan olika cancerformer och alkohol.

4 februari Musikleken
Vi samlades hemma hos Bo Högstedtoch tog oss an de kluriga uppgifterna.. I år kändes det extra svårt, alla frågor hade nordiskt tema. Vi hamnade långt ner i resultatlistan.

25 februari Australien: från uselt projekt till framgångssaga
Bertil Lindberg med många års boende i Australien berättade mycket spännande saker om landet och sina upplevelser från vistelsen där. Här fanns både Waltzing Matilda och andra folkliga historier och historia i en salig blandning.

11 mars   Global Alcohol Policy Alliance
Kjell-Ove Oscarsson berättade om internationella motkrafter/nätverk som finns inom nykterhetsrörelsen och om den stora internationella alkoholkonferensen i Seoul 2013.

25 mars Musik med Brian Burns
Brian Burns, musiker från Irland spelade egen musik och klassisk irländsk folkmusik. God stämning präglade kvällen och lite allsång hann vi också med. Bo Högstedt avslutade kvällen med att läsa en egen översättning av en dikt som Brian skrivit.

 

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00