Resuméer våren 2015

Januari

27                   Studiecirkel Musikleken Tredje träffen i musikcirkeln, en bra introduktion till nästa veckas tävling.

Februari

3                           Musikleken Vi omsatte våra nyförvärvade kunskaper i praktisk handling. Några frågor hade vi nog inte klarat utan studiecirkeln.

10                        Heta stolen – Alexander Admell IOGT-NTO-förbundets nya chef för Engagemangsavdelning, berättade om sitt arbete.

17                    Årsmöte Årsmötet genomfördes smidigt och lätt och styrelsen omvaldes över hela linjen. Per Östberg representerade distriktsstyrelsen och bringade en hälsning. God förtäring inramade kvällen.

24                        Spelkväll Vi prövade på ett antal spel som var nya för de flesta av oss. Kul.

Mars

3                     Besök på Armémuseum Vår medlem Maria Skans tog emot och visade runt på sin arbetsplats. Hon guidade oss genom den svenska krigshistorien och stannade till för lite närmare presentation av några textila dyrgripar – ett turkiskt tält som erövrades i Polen i början av 1700-talet, fanor och standar från en rad krig och välbevarade uniformer från olika epoker. Besöket avslutades med en nostalgitripp genom den pågående utställningen ”Lumpen” från mönstring till muck.

10                   Heta stolen – Sofia Modigh Berättade om sitt jobb som ny verksamhetschef på SKOOPI och dess verksamhet.

17                    Heta stolen, Thomas Olli Den här gången var det Thomas Ollis tur att bli grillad i Heta stolen. Han är sedan några månader VD för Våra Gårdar, nykterhetsrörelsens organisation för fastighetsfrågor. Våra Gårdar har 600 medlemmar, föreningar som äger drogfria mötesplatser för idéer och människor – traditionella föreningslokaler, studenthem, folkhögskolor och sommarhem. Hos Våra Gårdar får de hjälp och råd i fråga om allt från underhåll och upprustning till säkerhet, inredning och konst.

24                   Föreningsmöte Ett traditionellt föreningsmöte med aktuella ärenden att fatta beslut i.

31                    Påskfest Som vanligt inleddes påsken med en fest i Klara. Äggmålning, god mat och tipspromenad var klassiska inslag.

April

7                      Bengt Göransson på Konserthuset Vi samlades denna gång i Stockholms konserthus, där förre kulturministern Bengt Göransson talade om ”Musikens kraft” i serien ”Klingande Akademi”. Ett spänstigt samtal och skön musik gav oss god behållning av kvällen.

14                   Musikkul Bo Högstedt testade våra musikaliska kunskaper i ett melodikryss med musik från Mozart till Mando Diao.

21                    Aktuellt i alkoholpolitiken Simon Holmesson, ny alkoholpolitisk sekreterare på IOGT-NTO-förbundet, gav oss en inblick i senaste nytt från alkoholpolitikens område i Sverige och EU.

28                   Besök på Bukowskis VD Anna-Karin Laurell tog emot och berättade om verksamheten. Mycket spännande och många fina föremål som lockade till köp. Till ett antal av dessa krävdes dock en ganska tjock plånbok.

Maj

5                     Föreningsmöte Ett föreningsmöte där vi spånade om höstens program.

14                   Folknykterhetens vecka. Vi deltog i distriktets arrangemang på Skansen.

19                   Inför kongressen Erik Wagner berättade om viktiga frågor och strategidiskussioner som väntar vid kongressen i Lund. Mikael Premberg kompletterade med info om de praktiska frågorna och kulturarrangemangen under kongressen.

26                   Tisdagen den 26 maj så avlöpte föreningens klubbmästerskap i minigolf. Fem tappra dök upp i det osäkra väderläget. Lite stänkte det, men vi avverkade all äventyrsbanorna på Kristineberg. Bosse tog hem segern och är därmed klubbmästare i år.

Juni

2                     Trädgårdsbesök Vi besökte Sinnenas trädgård i Vasaparken. En liten men rofylld trädgård besågs i lätt regn.

14                   Utflykt till Dalarö Vi firade föreningens födelsedag med en utflykt till Dalarö, där vi fick en intressant rundtur på Sjöräddningens station. God lunch avnjöts på lokalt café. En trevlig avslutning på föreningens vårsäsong.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00