Resuméer våren 2016

12 januari – Julgransplundring Traditionell julgransplundring – 14 juni style. Varm korv, fiskdamm, frågesport och trevlig samvaro med många skratt.

19 januari – Musikcirkel Träff två med studier runt olika artister och musik inför Musikleken.

26 januari -Musikcirkel Träff tre med studier runt olika artister och musik inför Musikleken.

9 februari – IOGT-NTO:s flyktingarbete Magnus Johansson och Leif Andersson berättade om det engagemang som IOGT-NTO-rörelsen i Stockholm visat när det gäller flyktingmottagandet under hösten 2015. Det är framför allt i lokalerna i Skarpnäck och Sollentuna som sängplatser erbjudits transitflyktingar. I lokalen på Klara Södra kokades många liter soppa och breddes många mackor som bars ner till centralen och erbjöds de nyanlända. Magnus och Leif vittnade om det stora engagemang som man mött från medlemmar både i och utanför Stockholm när det gäller att bidra med t ex kläder, pengar, tvätt av sängkläder eller att bemanna lokalerna för övernattning.

2 februari – Musikleken Musikleken, NBV:s tävling genomfördes traditionellt hemma hos Bo Högstedt. Vi tyckte vi klarade uppgifterna riktigt bra, men vi kan konstatera att många var bättre än vi. Kul hade vi dock!

16 februari – Årsmöte Årets kanske viktigaste möte – årsmötet. Vi kunde med stolthet blicka tillbaka på ett aktivt 2015, men framför allt se fram emot ett intressant 2016. Distriktet representerades av Rune Nilsson, som kunde berätta om vad som är på gång från distriktets sida. Diplom för 60-årigt medlemskap förärades Greta Sverkerdal och Anna-Lisa Andersson.

23 februari – Sprutbyte Per Johansson från RNS tog oss igenom narkotikaproblematiken fram till dagens beslut och debatt om Sprutbytesprogrammet. Mycket klokare blev vi!

1 mars – Musikkul Ett nytt klurigt melodikryss med Bosse som konstruktör. Kul, med ”olyssnad” musik för några av deltagarna.

8 mars – Ninve Düzgün Khelil NBV:s verksamhetschef berättade om sitt ar bete och vad som är på gång nu hos NBV.

15 mars – Liljevalchs vårsalong Denna gång var salongen inhyst i tillfälliga lokaler i city. Efter en spännande hissfärd – bygghiss – fick vi beskåda många olika konstverk som gav upphov till diskussion.

Vi var överens om att det var ganska många dystra motiv i år.

22 mars – Påskfest Påskfesten är en tradition som är till för att hållas. Vi målade ägg och röstade fram det finaste – eller kanske det mest originella – ägget, hade en tipsrunda på temat ”vår” samt åt en enklare påskbuffé.

29 mars – Föreningsmöte

5 april – Anna Carlstedt, ny ordförande för Röda Korset

”Rivstart” räcker knappast för att beskriva Anna Carlstedts första månader som ny ordförande för Röda Korset i Sverige. Hon började samtidigt som den oväntat stora flyktingströmmen tog landet på sängen. Anna och hennes medarbetare fick arbeta dygnet runt med att samordna insatser av tusentals frivilliga. På vårt möte berättade Anna personligt och insiktsfullt om ett svårt och betydelsefullt uppdrag.

19 april – CAN Mats Ramstedt, Forskningschef på CAN berättade om de utvecklingstendenser i alkoholkonsumtion och hur CAN tolkar och analyserar dessa resultat.

26 april – Föreningsmöte Hjärtat i allt föreningsarbete – ett föreningsmöte där demokratin praktiseras på riktigt. Denna gång kunde vi rapportera från några olika årsmöten samt blicka framåt mot kommande aktiviteter.

10 maj – Utflykt Vi tog oss till Södertälje där vi fick en inblick i allt spännande som är på gång där. Vår kassör Bo Högstedt lotsade oss, då han också har en ledande roll i verksamheten i Södertälje.

 17 maj – Ja vi elsker dette landet… Norges nationaldag! Den firades med brunost, syltetöj, kvikklunsj och en klurig frågesport om Norge. Bland annat testades våra språkkunskaper samt vad vi vet om kända norrmän och den norska nykterhetsrörelsen.

24 maj – Klarakvarteren Vi tittade på SVT:s dokumentär från rivningen av Klarakvarteren. Allt för att bilda oss om den omgivning vi verkar i. Tyvärr inbjöd inte vädret till någon promenad, den får göras vid annat tillfälle.

31 Maj – Foto Ett experiment av sällan skådat slag i föreningen. Tanken var att de som kom skulle göra morfningar och 360 grader virtuella turer. Det vart riktigt lyckats, fast det inte blev som planerat. Handledaren fick göra det mesta, men vi hade kul och resultatet vart bra. Det vart en riktigt trevlig virtuell tur för stora salen (Konferensen).

7 Juni – Minigolf Ett ystert gäng samlades på Kristinebergs konstgräsbana för göra upp om ”14 Juni Open”. Första året öppet för distriktets medlemmar, och Erland Nilsson droppade in. Herrklassen vanns av Roland Karlsson med 40 slag och damklassen av Helena Lindström med 41 slag. Konstigt nog var det sol och ej iskallt. Normalt brukar det regna när vi har vårt klubbmästerskap. Några av oss mumsade på Golfbarens läckra pizza.

12 juni – Slottsbesök Vi var ett glatt gäng som besökte Rosersbergs slott. Det var ett spännande och överraskande slott som mötte oss. Det blev en trevlig dag som avslutades med promenad i slottsparken.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00